Restaurants Nationale Mosselweek 2022

Staat jouw restaurant er al bij? Meld je aan!

  • Geen traditionele mosselpan, maar een lekkere 'mosselbite' of 'mosselamuse'
  • Reserveer je tafeltje bij één van de restaurants

Deze restaurants doen al mee in 2022. Ben jij er dit jaar ook bij?

Restaurants door heel Nederland blazen samen met het Nederlands Mosselbureau, Good Fish en het MSC keurmerk, de Nationale Mosselweek voor het tweede jaar nieuw leven in. Tijdens de Nationale Mosselweek 2022 eet je geen traditionele mosselpan, maar een ‘mosselbite’ of ‘mosselamuse’! Een klein hapje waar deelnemende restaurants hun creativiteit op loslaten.

Wanneer?

De Nationale Mosselweek is van 17 tot en met 23 oktober 2022.

Mijn restaurant inschrijven

Mosselweek 2022

Duurzame vis serveren

We willen vertellen dat als je vis, schaal- en schelpdieren wil blijven eten dat mosselen een goede keus zijn. Good Fish roept restaurants op om vis met een RODE score op de VISwijzer van hun kaart te halen: vis die met veel milieuschade gevangen of gekweekt wordt. Maar wat mogen horeca ondernemers dan nog wel? Het advies van Good Fish is te kiezen voor MSC- of ASC-gecertificeerde vis of vis met een GROENE score op de VISwijzer. Mosselen zijn MSC-gecertifieerd én staan GROEN op de VISwijzer. Mosselen zijn duurzaam omdat ze niet overbevist zijn, de laagste CO2 footprint hebben, zijn zuiver omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, mest, antibiotica of andere toevoegingen, er is goede controle en minimale impact op overig zeeleven. Ze staan op een heel laag trofisch niveau in de voedselketen. Daarom zijn ze een goede keus!

Geen traditionele mosselpan

Deelnemende restaurants helpen de mosselsector door het serveren van creatieve appetizers of andere verrassende mosselgerechten, om nieuwe doelgroepen aan te spreken. Hierdoor kan de mosselsector in Nederland blijven investeren in duurzame vangsttechnieken. Nederlandse Mosselen zijn een internationaal erkend culinair genot die ook zeer goed kunnen in de koudere maanden!  Chefs geven hun creativiteit de vrije loop en serveren hun eigen mosselamuse dit najaar. Voor jou een unieke kans om de mosselamuse te proeven en bij te dragen aan gezonde oceanen!