Restaurants Nationale Mosselweek 2022

Dit zijn de restaurants van 2022!

  • Geen traditionele mosselpan, maar lekkere 'mosseltapas'
  • Reserveer je tafeltje bij één van de deelnemende restaurants hieronder

Mosselweek 2022

Duurzame vis serveren

We willen vertellen dat als je vis, schaal- en schelpdieren wil blijven eten dat mosselen een goede keus zijn. Good Fish roept restaurants op om vis met een RODE score op de VISwijzer van hun kaart te halen: vis die met veel milieuschade gevangen of gekweekt wordt. Maar wat mogen horeca ondernemers dan nog wel? Het advies van Good Fish is te kiezen voor MSC- of ASC-gecertificeerde vis of vis met een GROENE score op de VISwijzer. Mosselen zijn MSC-gecertifieerd én staan GROEN op de VISwijzer. Mosselen zijn duurzaam omdat ze niet overbevist zijn, de laagste CO2 footprint hebben, zijn zuiver omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, mest, antibiotica of andere toevoegingen, er is goede controle en minimale impact op overig zeeleven. Ze staan op een heel laag trofisch niveau in de voedselketen. Daarom zijn ze een goede keus!

Geen traditionele mosselpan

Deelnemende restaurants helpen de mosselsector door het serveren van creatieve appetizers of andere verrassende mosselgerechten, om nieuwe doelgroepen aan te spreken. Hierdoor kan de mosselsector in Nederland blijven investeren in duurzame vangsttechnieken. Nederlandse Mosselen zijn een internationaal erkend culinair genot die ook zeer goed kunnen in de koudere maanden!  Chefs geven hun creativiteit de vrije loop en serveren hun eigen mosselamuse dit najaar. Voor jou een unieke kans om de mosselamuse te proeven en bij te dragen aan gezonde oceanen!