Dorade, ook wel goudbrasem of zeebrasem, wordt in open kooienkooien:
Een kweektechniek waarbij open kooien op zee, in meren of in rivieren staan. Ze zijn verankerd aan de bodem en staan op plaatsen die beschut zijn tegen storm en hoge golven. De meeste zalm wordt gekweekt in kooien. Doordat de kooien in open verbinding staan met het omringende water is de impact op de omgeving groot. op zee gekweekt. Deze soort heeft veel voedsel nodig om te kunnen groeien. Het voer wordt echter nog niet duurzaamDuurzaam:
Het voorzien in de behoeften van huidige generaties, zonder daarmee voor toekomstige generaties de mogelijkheden in gevaar te brengen. Hierdoor kunnen ook toekomstige generaties gebruik maken van dezelfde behoeften. geproduceerd.
Het kweken van dorade in kooien op zee heeft ernstige gevolgen voor het ecosysteem. Zowel door de geconcentreerde hoeveelheid uitwerpselen als door ontsnappingen van vis. Wanneer kweekvis zich vermengd met een wilde populatie, kan het voortplantingssucces namelijk dalen. Dorade is ook gevoelig voor ziekte, waardoor de verspreidingskans groot is.
Over het algemeen wordt het beheer van deze kweek als gedeeltelijk effectief gezien.
Vis in het seizoen
Deze beoordeling betreft gekweekte vis. Het seizoen is daarom niet van belang.