Word jij visserijbioloog bij Good Fish?

Als we willen blijven genieten van vis, mosselen, oesters en ander lekkers uit de zee, dan moet er écht iets veranderen. Want in Nederland eten we nog steeds veel vis die overbevist is of gevangen of gekweekt wordt onder niet duurzame omstandigheden. Daarom is de missie van Good Fish: in 2030 uitsluitend Goede Vis in Nederland. En dat gaat ons lukken met jou!

Te weinig mensen ervaren overbevissing nog als een serieus probleem en vaak kent men ook de andere visproblematiek niet. Wanneer ecosystemen veranderen door de impact van de mens is dat allereerst schadelijk voor de biodiversiteit maar ook voor de voedselketen. Hier willen wij iets aan doen!

DNA van Good Fish

Good Fish is een club enthousiaste specialisten op het gebied van duurzame vis. We zijn een platte organisatie met veel internationale connecties. Ieder van ons zet zich voor 100% Goede Vis. Hoe? Heel simpel, door te zeggen: die vis is goed, die vis is fout. Dat maakt ons soms een luis in de pels van vissers, viswinkels en restaurants. Maar we zijn bovenal constructief. Als deze professionals met ons willen samenwerken voor Goede Vis, gaan we graag de uitdaging aan. ‘Nee’ is voor ons geen oplossing, we zoeken altijd naar een perspectief of alternatief, om onder water écht verandering te brengen. Kortom: we zoeken een sympathieke strijder voor vis.

Wat gaan we de komende jaren doen?

In de afgelopen zes jaar hebben we zeer goed in beeld gekregen welke vissen in Nederland gegeten worden én waar veel problemen mee zijn. De top 5 van ‘RODE’ vissen willen we pushen naar een duurzame productie en als dat niet kan, elimineren uit de handel. Tegelijk laten we zien dat duurzame productie heel goed kan door duurzame visproductie te etaleren. Ons kompas is de VISwijzer: een gezamenlijke database met het Wereld Natuur Fonds waarin circa 2500 visserijbeoordelingen in. Good Fish verzorgt het beheer in Nederland. Kijk eens op goodfish.nl of download de VISwijzer app!

Visserijbioloog

Als visserijbioloog binnen de Good Fish ben jij onderdeel van een team van experts met als doelstelling om betrouwbare kennis te bieden op het gebied van (duurzame) vis. Je wordt onderdeel van het internationale team van experts achter de VISwijzer. Je zorgt voor een up-to-date VISwijzer database over welke vis wel of niet duurzaam gevangen of gekweekt wordt en volgt de laatste ontwikkelingen op visdossiers. De visserijbioloog werkt nauw samen de rest van het team met als doel verandering onder water. Wij bieden een tijdelijk contract van één jaar voor 32 uur in de week met de optie op verlenging.

Wat heb jij in huis?

  • Je hebt een sterke affiniteit met de doelstellingen van Good Fish,
  • Je hebt een masterdiploma op het gebied van visserij of mariene biologie,
  • Je kan in korte tijd, sterk inhoudelijke, maar ook pakkende teksten schrijven met uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal,
  • Je hebt kennis van de ontwikkelingen op je vakgebied,
  • Je bent goed in staat kwaliteit te waarborgen en scherp te plannen, ook onder tijdsdruk,
  • Ervaring als projectmanager is een pré,
  • Je bent leergierig en hebt een resultaat- en klantgerichte houding,
  • Je hebt een flexibele houding, ook ten aanzien van onregelmatige werktijden.

Interesse? Stuur een email met CV en motivatie naar maud@goodfish.nl

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.