Doe mee aan de Mosselweek 2021

18 tot en met 24 oktober 2021

  • De mosselsector heeft JOU nodig om een jongere doelgroep aan te spreken.
  • Geen traditionele mosselpan, maar een mossel-appetizer!

Doe mee aan de Nationale Mosselweek 2021

Good Fish en 40 restaurants door heel Nederland blazen samen met Nederlands Mosselbureau en MSC de Nationale Mosselweek nieuw leven in. Maar wel in een nieuw jasje! Tijdens de Nationale Mosselweek 2021 serveer je namelijk geen traditionele mosselpan, maar een mossel-appetizer. Een klein hapje waar je je gasten mee kunt verrassen.

mosselweek 2021
Good Fish roept samen met het Nederlands Mosselbureau restaurants door heel Nederland op om duurzame vis te serveren. Mosselen zijn duurzaam omdat ze niet overbevist zijn, de laagste CO2 footprint hebben en er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, mest, antibiotica of andere toevoegingen. Mosselen filteren hun eigen voedsel uit het water, er is goede controle en minimale impact op het overige zeeleven. Bovendien staan mosselen op een heel laag trofisch niveau in de voedselketen.

De mosselsector heeft JOU nodig om een jongere doelgroep aan te spreken. Alleen dán kan de vissector blijven investeren in duurzame vistechnieken zoals mosselzaadinvanginstallaties waarmee er geen bodemberoering nodig is om mosselzaad te oogsten. Daarom roepen wij jou op om mee te doen aan de Mosselweek en super creatief te zijn!

Ga naar alle deelnemende restaurants

Wanneer?

De Nationale Mosselweek is van 18 tot en met 24 oktober 2021.

Voor wie?

Restaurants en andere horeca gelegenheden.

Ja, ik wil me inschrijven

Geen traditionele mosselpan

Nederlandse Mosselen zijn een internationaal erkend culinair genot die ook zeer goed gewaardeerd worden in de koudere maanden. Culinairs door het hele land vieren de veelzijdigheid van Hollandse mosselen door een appetizer te serveren die past bij het seizoen. Een keer wat anders dat de traditionele mosselpan. Geef je creativiteit de vrije loop en bepaal hoe jij mosselen als appetizer kunt serveren in het najaar. Of serveer één van deze mossel-appetizers.

mosselweek

Duurzame vis serveren? Zet mosselen op tafel!

Tijdens de Nationale Mosselweek staat een geweldig Nederlands product en jouw culinaire kunst centraal! Tijdens de koudere maanden kun je met mosselen iets geheel nieuws op tafel zetten.

Het is soms best lastig om je als horeca ondernemer mee te bewegen in een wereld waarin alles duurzamer moet. Want: wat kan ik dan nog wel op tafel zetten? Daarom geven we tijdens de Nationale Mosselweek aandacht aan duurzame vis, schaal- en schelpdieren. Mosselen kun je namelijk heel goed op tafel zetten! Ze zijn hartstikke duurzaam, veelzijdig en kostenefficiënt.

Doe jij mee aan de Nationale Mosselweek? Dan laat je zien dat jij het belangrijk vindt om bewust duurzame vis te serveren!

Dit krijg je als je meedoet

  • We nemen je mee in alle communicatie rondom de mosselweek;
  • Je krijgt een vermelding op mosselweek.nl;
  • Je krijgt een vermelding op goodfish.nl;
  • Je krijgt van ons promotiemateriaal aangeleverd om zelf te communiceren over de mosselweek;
  • Je krijgt een vermelding in de VISwijzer app.

Deze restaurants doen al mee aan Nationale Mosselweek 2021!

Promotiemateriaal
  • Rechtenvrij beeldmateriaal om te gebruiken op social media
  • Content kalender om in te zetten op social media
  • Folder die je kunt bestellen om neer te leggen in je restaurant

Doe jij ook mee aan de mosselweek?

Meld je aan en download direct het promotiemateriaal dat je kunt gebruiken om gasten uit te nodigen de mossel-appetizer bij jouw restaurant te komen eten in de week van 18 oktober.

Inschrijven

3 redenen om mee te doen:

Schrijf je hier in voor de mosselweek:Heb je nog vragen over deelname aan de Mosselweek 2021? Neem dan contact met ons op via info@goodfish.nl of bel naar +31 318 76 92 87.

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.