18 tot en met 24 oktober 2021
Good Fish en 40 restaurants door heel Nederland blazen samen met Nederlands Mosselbureau en MSC de Nationale Mosselweek nieuw leven in. Maar wel in een nieuw jasje! Tijdens de Nationale Mosselweek 2021 serveer je namelijk geen traditionele mosselpan, maar een mossel-appetizer. Een klein hapje waar je je gasten mee kunt verrassen.
Good Fish roept samen met het Nederlands Mosselbureau restaurants door heel Nederland op om duurzame vis te serveren. Mosselen zijn duurzaam omdat ze niet overbevist zijn, de laagste CO2 footprint hebben en er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, mest, antibiotica of andere toevoegingen. Mosselen filteren hun eigen voedsel uit het water, er is goede controle en minimale impact op het overige zeeleven. Bovendien staan mosselen op een heel laag trofisch niveau in de voedselketen.
De mosselsector heeft JOU nodig om een jongere doelgroep aan te spreken. Alleen dán kan de vissector blijven investeren in duurzame vistechnieken zoals mosselzaadinvanginstallaties waarmee er geen bodemberoering nodig is om mosselzaad te oogsten. Daarom roepen wij jou op om mee te doen aan de Mosselweek en super creatief te zijn!
Ga naar alle deelnemende restaurants
De Nationale Mosselweek is van 18 tot en met 24 oktober 2021.
Restaurants en andere horeca gelegenheden.
Nederlandse Mosselen zijn een internationaal erkend culinair genot die ook zeer goed gewaardeerd worden in de koudere maanden. Culinairs door het hele land vieren de veelzijdigheid van Hollandse mosselen door een appetizer te serveren die past bij het seizoen. Een keer wat anders dat de traditionele mosselpan. Geef je creativiteit de vrije loop en bepaal hoe jij mosselen als appetizer kunt serveren in het najaar. Of serveer één van deze mossel-appetizers.
Tijdens de Nationale Mosselweek staat een geweldig Nederlands product en jouw culinaire kunst centraal! Tijdens de koudere maanden kun je met mosselen iets geheel nieuws op tafel zetten.
Het is soms best lastig om je als horeca ondernemer mee te bewegen in een wereld waarin alles duurzamer moet. Want: wat kan ik dan nog wel op tafel zetten? Daarom geven we tijdens de Nationale Mosselweek aandacht aan duurzame vis, schaal- en schelpdieren. Mosselen kun je namelijk heel goed op tafel zetten! Ze zijn hartstikke duurzaam, veelzijdig en kostenefficiënt.
Doe jij mee aan de Nationale Mosselweek? Dan laat je zien dat jij het belangrijk vindt om bewust duurzame vis te serveren!
Deze restaurants doen al mee aan Nationale Mosselweek 2021!
Meld je aan en download direct het promotiemateriaal dat je kunt gebruiken om gasten uit te nodigen de mossel-appetizer bij jouw restaurant te komen eten in de week van 18 oktober.
Heb je nog vragen over deelname aan de Mosselweek 2021? Neem dan contact met ons op via info@goodfish.nl of bel naar +31 318 76 92 87.