Pandalus borealis | FAO 27, ICES Va | sleepnetten | geel | 2023

Het lijkt goed te gaan met het Noordse garnalenbestandbestand:
De vissen van een bepaalde soort die zich in hetzelfde paaigebied in dezelfde periode voortplanten.
in dit gebied, maar het schommelt wel rond de biologisch veilige grens. Door een gebrek aan recente wetenschappelijke gegevens, is er ook wat onzekerheid ontstaan over de ontwikkeling van dit bestand.

Hoewel het onbekend is welke impact deze visserij met sleepnettensleepnetten:
Een visserijtechniek waarbij kegelvormige netten eindigend in een kuil door de waterkolom of over de bodem worden gesleept.
heeft op bedreigde en beschermdeBeschermde soorten:
Veel mariene soorten worden beschermd tegen opzettelijke of bewuste verstoring, vangen, verwonden en doden, en in sommige gevallen bezit of verkoop. Vaak worden soorten beschermd als deze een belangrijke rol vervullen in het ecosysteem of als deze gevoelig zijn voor visserij. Deze mariene soorten zijn beschermd ongeacht of ze zich binnen of buiten beschermde mariene gebieden bevinden.
soorten, lijkt dit wel een rol te spelen. Het aantal discardsdiscards:
Ongewilde bijvangst, die wordt teruggegooid omdat er geen quotom voor is, de marktprijs te laag is, of de vis beneden de wettelijke minimum aanlandingsmaat is. Discards kunnen levend of dood zijn.
in deze visserij lijkt niet hoog te zijn en bestaat alleen maar uit soorten die gereguleerd worden middels vangstlimietenvangstlimieten:
De maximale hoeveelheid vis van een vissoort die gevangen mag worden per land, per jaar.
. Daarnaast komt deze visserijmethode echter wel in contact met de bodem, waardoor gevoelige bentische soorten en habitats verstoord kunnen worden.

Deze visserij wordt gereguleerd door vangstlimietenvangstlimieten:
De maximale hoeveelheid vis van een vissoort die gevangen mag worden per land, per jaar.
en er wordt toegezien op de implementatie van ecosysteemgericht beheer. Het beheer in IJsland wordt beschouwed als zeer effectief, waarin een aanlandplichtaanlandplicht:
In de EU bestaat de aanlandplicht om te voorkomen dat vissers te veel vis teruggooien in zee. Eerst moesten vissers de ondermaatse vis en over-quota-vis teruggooien. Niet alle vissoorten overleven dit. Daarom moet u deze vis aanlanden. Zo verspillen we minder voedsel. Ook hoopt de EU dat vissers selectiever gaan vissen.
met voldoende toezicht centraal staat. Het beheerBeheer:
De regelgeving rondom visserij en aquacultuur die ervoor zorgt dat de productie binnen wettelijke kaders wordt uitgevoerd en dat duurzaamheid verzekerd kan worden.
van deze soort is grotendeels effectief.

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.