Nephrops norvegicus | FAO 27 | korven en vallen | geel | 2024

Door gebrek aan informatie is het moeilijk om te bepalen hoe het momenteel gaat met de Noorse kreeftbestandbestand:
De vissen van een bepaalde soort die zich in hetzelfde paaigebied in dezelfde periode voortplanten.
en in de noordoostelijke Atlantische Oceaan. Het lijkt er echter op dat bestanden aan het afnemen zijn. De visserijdrukvisserijdruk:
De mate van visserijsterfte, het deel van het visbestand dat jaarlijks sterft door visserij.
vindt in de meeste gevallen plaats binnen biologisch veilige grenzen.

Het is niet waarschijnlijk dat de visserij met korvenkorven:
Een visserijmethode waarbij van kippengaas gemaakte vallen worden voorzien van aas (verse of gezouten vis) die vervolgens op de zeebodem worden geplaatst. Soorten die op deze manier worden gevangen zijn o.a. krab, kreeft, wulk, langoustine en octopus.
en vallenVallen:
Vallen zijn een soort kooien van bijvoorbeeld kippengaas die op de bodem van de zee liggen. Aan de voorzijde zit een net met grote gaten, die voorkomt dat soorten als zeehonden en watervogels in de kooi zwemmen.
een significant effect heeft op het ecosysteem. Deze visserij kan op een kleine schaal een negatieve impact hebben op gevoelige habitats. Het aantal discardsdiscards:
Ongewilde bijvangst, die wordt teruggegooid omdat er geen quotom voor is, de marktprijs te laag is, of de vis beneden de wettelijke minimum aanlandingsmaat is. Discards kunnen levend of dood zijn.
in deze visserij is relatief hoog en bestaat voornamelijk uit discards van ondermaatseondermaatse vis:
Vis die kleiner is dan een voorgeschreven minimale maat. Deze maten zijn per soort en land vastgesteld. Voor Europa geldt een minimum aanlandingsmaat voor alle EU lidstaten.
kreeft en het gebruik van aasvis.

Het beheerBeheer:
De regelgeving rondom visserij en aquacultuur die ervoor zorgt dat de productie binnen wettelijke kaders wordt uitgevoerd en dat duurzaamheid verzekerd kan worden.
is geregeld op EU-niveau. Er geldt een minimum aanlandingsmaataanlandingsmaat:
De lengte van een aangelande vis.
en een jaarlijks gezamenlijke vangstlimiet. Sinds een aantal jaar is het wetenschappelijke advies om het beheer van de Noorse kreeft in te delen in ‘functional units’, zodat het beheer en het bepalen van de vangstlimietenvangstlimieten:
De maximale hoeveelheid vis van een vissoort die gevangen mag worden per land, per jaar.
nauwkeuriger uitgevoerd kan worden. Tot nu toe wordt dit nog niet goed uitgevoerd. Het beheerBeheer:
De regelgeving rondom visserij en aquacultuur die ervoor zorgt dat de productie binnen wettelijke kaders wordt uitgevoerd en dat duurzaamheid verzekerd kan worden.
van deze soort is gedeeltelijk effectief.

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.