Crassostrea gigas | MSC | 2024

In 2023 is de Nederlandse oestervisserij in de Grevelingen en Oosterschelde MSCMSC:
Marine Stewardship Council, een onafhankelijke, internationale non-profit organisatie die een keurmerk heeft ontwikkeld dat garant staat voor goed beheerde, duurzame visserij. Visproducten die voldoen aan de criteria van het keurmerk zijn te herkennen aan het blauwe MSC-logo.
-gecertificeerd. Ondanks het feit dat deze oesters gekweekt worden, hebben ze een MSC-certificering ontvangen omdat het kweekproces in een volledig natuurlijke en oncontroleerbare staat plaatsvindt. Deze oestervisserijen zijn gecertificeerd nadat een team van wetenschappers heeft vastgesteld dat er tijdens de visserij en kweek geen sprake is van overbevissing en dat het milieu beperkt beïnvloed wordt. MSC-gecertificeerde Japanse oester wordt gekweekt in bodemcultuurbodemcultuur:
Het kweken van schelpdieren op ondiepe banken in zee. Bodemkweek wordt gebruikt om mosselen en oesters te kweken. Door het natuurlijk voedselaanbod in zee groeit het schelpdierzaad uit tot schelpdieren geschikt voor consumptie.
.

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.